• Meer dan 1.000 artikelen op voorraad
  • Binnen 2 werkdagen geleverd
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50,-
    Let op: er zijn uitzonderingen
  • Advies van de specialist
  • Klanten geven ons een 9,5
Advies nodig?

Onze specialisten hebben al velen jaren ervaring met aanhangwagens en aanhangwagenonderhoud, zij geven u het beste advies over de juiste onderdelen. Je kan onze specialist benaderen via onze contactpagina.

Ladingzekering

Producten

Ladingzekering voor uw aanhangwagen

Het is belangrijk dat de lading die op een aanhanger wordt vervoerd goed wordt vastzet. Ten eerste om medeweggebruikers niet in gevaar te brengen en ten tweede is het strafbaar om de lading niet goed vast te zetten. Om de lading vast te zetten kan je gebruik maken van meerdere producten waaronder het bindrail systeem en spanbanden.

Het bindrail systeem voor gesloten aanhangwagens en koelers

Het bindrail systeem is uitermate geschikt voor gesloten aanhangwagens of koelaanhangwagens. De rails kunnen aan de binnenzijde op de zijwanden, vloeren en daken worden gemonteerd. Deze rails kunnen zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. Er zijn twee manieren om de lading vast te zetten met behulp van de ladingrails. De eerste manier is door middel van ladingstangen. Deze ladingstangen hebben een verend element en op beide uiteinden een plug die in de gaten van de bindrails passen. De lading kan dan bevestigd worden aan de bindrails. De tweede manier naast het gebruik van telescoop stangen is door het gebruik te maken van spanbanden die speciaal bedoeld zijn voor deze bindrails. Deze spanbanden hebben aan beide uiteinden speciale haken waardoor deze haken bevestigd kunnen worden aan de ogen van de ladingrails.

Spanbanden om uw lading vast te zetten

Naast het bindrail systeem verkopen we ook losse spanbanden. Deze zijn er in veel variaties. We verkopen bijvoorbeeld normale spanbanden maar ook spanbanden die bedoeld zijn voor autotransport of motortransport. Deze speciale spanbanden hebben eigenschappen die ze uitermate geschikt maken voor deze transporten. Bijvoorbeeld bij de motorspanbanden zijn de haken, ratels en ogen bedekt met een laagje rubber om de lak van de motor te beschermen.

Vastzetringen ten behoeve van spanbanden

Om de spanbanden vast te maken aan de aanhangwagen hebben we diverse ogen en vastzetringen. Deze ringen en ogen hebben verschillenden eigenschappen. Er zijn ogen die bijvoorbeeld bedoeld zijn om te bevestigen aan de zijwand van een aanhangwagen en er zijn ogen die bedoeld zijn om op de vloer van een aanhangwagen te monteren.

© copyright AHW Parts | privacy policy | cookiebeleid | sitemap | algemene voorwaarden | website door: DORST communicatie