• Meer dan 1.000 artikelen op voorraad
  • Binnen 2 werkdagen geleverd
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 50,-
  • Advies van de specialist
  • Klanten geven ons een 9,5
Filteren

Filter

Materiaal
Advies nodig?

Onze specialisten hebben al velen jaren ervaring met aanhangwagens en aanhangwagenonderhoud, zij geven u het beste advies over de juiste onderdelen. Je kan onze specialist benaderen via onze contactpagina.

Spatborden

Producten

Spatborden voor boottrailers

Iedere aanhangwagen of trailer heeft spatborden om opvliegend vuil of water vanaf het wegdek gecontroleerd af te voeren. Bij sommige aanhangwagens zijn de spatborden onderdeel van het chassis. Er zijn echter ook aanhangwagens met demontabele spatborden zoals bakwagens en boottrailers. Deze spatborden zijn vaak minder robuust dan de spatborden die geïntegreerd zijn in het chassis. En ondanks dat ze een stootje kunnen verdragen, gaan ze toch wel eens kapot. Wij bieden daarom in ons assortiment een aantal verschillende soorten spatborden aan.

Spatborden van verschillende uitvoeringen

Als we kijken naar de spatborden, zijn er twee types die het meeste gangbaar zijn. Dat zijn de spatborden die bedoeld zijn voor aanhangwagens met een enkele as en spatborden die bedoeld zijn voor aanhangwagens met een dubbele as. Voor de enkelasser hebben we qua maatvoering twee varianten. We hebben de spatborden t/m 13 inch en spatborden voor 14 inch als we kijken naar de bandenmaat. Voor de tandemasser heb we qua maatvoering maar één variant, deze spatborden zijn universeel toe te passen op bijna alle tandemas aanhangwagens.

Spatborden van verschillende materialen

Als we kijken naar het materiaal waar de spatborden van zijn gemaakt, hebben we twee verschillende materialen namelijk kunststof en staal. De kunststof spatborden zijn flexibel, bij een kleine impact op deze spatborden zal je dan ook grote schade of vervormingen kunnen waarnemen. Stalen spatborden zijn minder flexibel maar wel een stuk steviger wat deze borden uitermate geschikt maakt voor het wat ruigere werk. Daarnaast is de duurzaamheid van stalen spatborden ook groter dan die van de kunststof spatborden. Stalen spatborden worden ook gebruikt bij boottrailers omdat kunststof spatborden niet echt bestand zijn tegen zout water. De spatborden zijn gemaakt van verzonken staal waardoor water of zout water niet direct voor roestvorming zorgt.

© copyright Aanhangwagen Parts | privacy policy | sitemap | algemene voorwaarden | website door: DORST communicatie